0   ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

E-mail:


Κωδικός:


(Υπενθύμιση)ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

 
 
S.O.S ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

H διαμόρφωση ορθών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά προσχολικής ηλικίας αποτελεί μείζων θέμα τόσο για τους ίδιους τους γονείς όσο και για την πολιτεία, για το λόγο ότι σχετίζεται άμεσα με την μελλοντική τους υγεία και ευεξία. Είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους τα προβλήματα υγείας που απειλούν το μέλλον των παχύσαρκων παιδιών όπως είναι επίσης γνωστό ότι στη χώρα μας παρουσιάζονται υψηλότερα από άλλες χώρες ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Για τους λόγους αυτούς αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη όλων να συνηθίσουμε τα παιδιά στον υγιεινό τρόπο διατροφής που δεν είναι άλλος από την μεσογειακή παραδοσιακή διατροφή της χώρας μας, αποφεύγοντας παράλληλα και όσο το δυνατόν περισσότερο τις εύκολες λύσεις των σνάκς και φαστφουτάδικων.

Το κράτος μας προς την κατεύθυνση αυτή θέσπισε ειδικά μέτρα με την ισχύ νομοθετικών ρυθμίσεων που περιλαμβάνουν ένα περιοριστικό κατάλογο τροφίμων που επιτρέπεται να διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, με το σκεπτικό ότι με τον τρόπο αυτό θα λαμβάνουν ειδική διατροφική παιδεία σε σχέση βέβαια με την εκπαίδευσή τους.

Παράλληλα, οι αρμόδιες  ελεγκτικές Αρχές (Υγειονομικές Υπηρεσίες) διενεργούν αυστηρούς ελέγχους στο βαθμό που γίνονται εισηγήσεις για ποινικές διώξεις υπευθύνων λειτουργίας σχολικών κυλικείων όταν δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία. Παράλληλα, δίδονται οδηγίες στο προσωπικό των σχολικών συγκροτημάτων εφιστώντας την προσοχή τους αλλά αι επισημαίνοντας την ευθύνη τους όσον αφορά τα πωλούμενα από το κυλικείο τρόφιμα με σκοπό να διασφαλίζεται η παροχή υγιεινών τροφών και θετικών μηνυμάτων υγιεινής διατροφής.

Χρέος λοιπόν όλων μας, οικογένειας – σχολείων – Πολιτείας, είναι η διαμόρφωση προϋποθέσεων υγιεινής διατροφής των νέων ανθρώπων, με απώτερο στόχο τη συμβολή των στην κατάκτηση της υγείας των διαχρονικά.

 

Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου.

Αντινομάρχης Υγείας.

 

Απόσπασμα από το περιοδικό «Bio ΖΩ & ΖΩ»