0   ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

E-mail:


Κωδικός:


(Υπενθύμιση)



ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

 
 
 
 Αρχική » ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ
ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΟΧΛΙΟΥΣ (ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ).

                                     ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΟΧΛΙΟΥΣ

 

  Τα υλικά μας:

  500 γραμμ. βίδα καρότο.

  1 κιλό κοχλιούς (σαλιγκάρια).

  1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

  1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

  1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.

  ½ μαρουλάκι.

  1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλους κύβους ή ροδέλες.

  1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη.

  1 κοφτή κουταλιά σούπας κόκκινη πιπεριά (πάπρικα).

  1 ποτηράκι του κρασιού ροζέ κρασί. (αν θέλετε βάλτε λευκό ή κόκκινο)..

  1 κούπα ελαιόλαδο.

  Αλάτι.

  Πιπέρι.

 

 

  Εκτέλεση:

  Σε καυτό και άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες μας για 3 λεπτά περίπου.

  Τις στραγγίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

  Τους κοχλιούς, αφού τους έχουμε ταΐσει για ένα 24ωρο με αλεύρι, τους πλένουμε

  πολύ καλά και τους βράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να ψηθούν καλά.

  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ξερό

  κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά & προσθέτουμε

  τον άνηθο, το μαρουλάκι και την πιπέρια να μαραθούν όλα μαζί για 2 λεπτά περίπου.

  Κατόπιν ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να

  βράσουν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε τους κοχλιούς , 1 ποτηράκι κρασιού ζωμό

  από τους κοχλιούς, το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να

  μείνει με λίγο ζουμάκι.

  Βάζουμε σε μια πιατέλα ή πυρέξ τις βίδες, ρίχνουμε μέσα το μισό μίγμα λαχανικών

  με κοχλιούς και ανακατεύουμε για να δέσουν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε ρίχνοντας

  το υπόλοιπο μίγμα μας από πάνω.

  

  Ένα νηστίσιμο και πολύ νόστιμο φαγητό για τους ανθρώπους που προτιμούν τους

  κοχλιούς στη διατροφή τους.