0   ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

E-mail:


Κωδικός:


(Υπενθύμιση)



ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

 
 
 
 Αρχική » ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ
ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ Η ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΑ.

           ΒΙΔΑ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ (Η ΜΟΣΧΟΧΤΑΠΟΔΑ).

 

  Τα υλικά μας:

  500 γραμμ. βίδα καρότο.

  500-600 γραμμ. μικρά χταποδάκια (ή μοσχοχτάποδα) καθαρισμένα.

  Λευκό ξηρό κρασί.

  5 ώριμες ντομάτες.

  1 κόκκινη πιπερίτσα.

  2 σκελίδες σκόρδο.

  Μαϊντανός.

  Ζωμός λαχανικών.

  Ελαιόλαδο.

 

 

  Εκτέλεση:

  Πλύνετε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τες σε κύβους.

  Ξεπλύνατε τα χταποδάκια και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.

  Ψιλοκόψτε το σκόρδο και το μαϊντανό και σοτάρετε τα σε χαμηλή φωτιά με 4
  κουταλιές λάδι.

  Προσθέστε τα χταποδάκια και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

  Στη συνέχεια, περιχύστε τα με μισό ποτήρι κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και

  προσθέστε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και την πιπεριά ψιλοκομμένη.

  Σκεπάστε το σκεύος και βράστε τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά,

  προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών, κάθε φορά που χρειάζεται.

  Βράστε τις βίδες καρότο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά, στραγγίστε και

  βάλτε τες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

  Ανακατώστε με προσοχή και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.

  Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ